sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Paluu arkeen

Kuten tuosta matkailu avartaa osa 1 tuli jo selväksi, kävimme viemässä tyttöni sinne Ylläkselle. Nyt on taas paluu arkeen tapahtunut, ja pääsee lakkailemaan ja tietysti sitten kokeilemaan erilaisia juttuja taas. 
Päätin tehdä testin sen liimapohjustuksen ja glitterilakan kanssa, koska olen ihan rakastunut tuohon a Englannin She Walks In Beauty -lakkaan. 

Kyseistä lakkaa on ollut kynsilläni kerran aikaisemmin, ja niin ihana lakka kuin se onkin, niin sen poistaminen oli "sellaista tuskaa",että se pistää harkitsemaan tarkoin, ennen kuin sitä käyttää. 

Tässä siis näyte lakasta kynsillä: 










Tässä näyte siitä, miten liimapohjustuksen kanssa lakka poistui: 
Se poistettava lakka on tuossa vasemmassa reunassa taittuneena siten ettei se oikein näy :-(


Tällaisina liuskoina se lakka lähti




Ainakin se hyvä puoli tuossa oli, että se liima siellä pohjalla ei vaikuttanut mitenkään heikentävästi sen lakkauksen kestoon. Ihan normaalia kärkikulumaa tuli kotiaskareiden seurauksena ennen kuin otin lakan pois. Itse kuvittelin, että se liima siellä alla "sulaisi" jo ennen kuin lakkauksen haluaa ottaa pois, mutta kaikki tiskaamiset ja muut vastaavat sujuivat ihan normaaliin tapaan - ja ilman hanskoja. Tosin käsitiskiä on aika vähän, kun kone tiskaa tavalliseen tapaan.




Itse aion aivan varmasti käyttää tätä keinoa toisenkin kerran. Kyllä se sen verran hermoja säästää noiden glitterien kanssa, ja sattuneesta syystä varsinkin tämä yksilö on yksi ehdottomia "kynsilakkarakkauksiani"



Minun oma sekoitukseni tuota DIY Peel Off:ia oli seuraavanlainen: 
- Tyhjä lakkapullo pestynä
- pieni tuubi erikeeper-liimaa
- vettä hanasta

1. Ruuttasin sen lakkapullon n. puolilleen liimaa suoraan siitä tuubistaan, se kärki menee pullon sisälle ihan sopivasti - ainakin minulla olleeseen tyhjään pulloon.
2. Sivelin sitä kynnelle suoraan sillä lakkapullon siveltimellä.
3. Koska pelkkä liima tuntui vähän liian paksulta lisäsin pienen tilkan vettä ja sekoitin sen hyvin siihen liiman joukkoon. 
4. Kun liima on täysin läpinäkyvää kynnellä, se on valmis lakattavaksi. 

Itse laitoin muistaakseni liiman alle myöskin normi pohjalakan ihan varmuuden vuoksi, mutta tämän kokeilun jälkeen uskon että sekin on ihan turha varotoimi. 





1 kommentti:

  1. On kyllä ihan sun näköistä lakkaa.. pitäisiköhän mun koittaa vähän kasvattaa näitä kynsiä niin saat sitten tammikuussa lakkailla niitä... tosin tuskin ne tässä kauheesti ehtii kasvaa..

    VastaaPoista